

DOLÇ DE L’OBAC 2010
DOQ PRIORAT
COSTERS DEL SIURANA
L’octava vinya, anomenada el Camp dels Espills, és una petita propietat on cada any es deixen sobre-madurar els raïms en el mateix cep. Després, amb una parada natural de la fermentació, es preserva un residual de sucre natural que converteix el Dolç de l’Obac en un vi de guarda únic al món especial per formatges blaus, foie-gras, o xocolata amargant, entre d’altres.
Patró:
• 80% GARNATXA
• 10% CABERNET S.
• 10% SHIRAZ
EL DOLÇ DE L'OBAC...
Al Priorat, no hi havia cap referència escrita sobre l'elaboració d'un vi de guarda amb residual de sucre
natural a partir d'una bona sobremaduració i del bloqueig sobtat de la fermentació, tot i que la tradició
de les misteles -most apagat amb alcohol-, ja era molt antiga.
El Camp dels Espills, una petita propietat situada al final del Barranc de l'Abadia, enclavament que
permet deixar sobremadurar el raïm sense que n'aparegui botritis,
Una recol·lecció lenta, laboriosa i molt delicada, donada la fragilitat del fruit acuradament pansit,
permet convertir Dolç de l'Obac en un exquisit vi de guarda a través de la fermentació i maceració (en
bótes noves de roure francès), d'un raïm carregat de sucres, part dels quals es deixaran sense
fermentar.
A la fi, doncs, d'un procés manual de més de dos anys, s'haurà aconseguit un vi de guarda únic al món.
FINCA
El Camp dels Espills és una petita propietat de 1.05 hectàrees situada al final del Barranc de l'Abadia,
el qual fa de canal natural per on circula el Serè, l'aire sec del nord-est.
Aquest enclavament permet deixar sobremadurar el raïm sense que mai n'aparegui botritis
Tanmateix, si és cert que per raó de la situació física de la finca, que de fet fa de tap de l'esmentat
barranc, es pot aconseguir una completa sobremaduració del raïm, també ho és que la mateixa raó
limita la producció d'ampolles ja que aquesta situació no es repeteix en cap altra propietat.
CARACTERÍSTIQUES
Finca: Camp dels Espills.
Superficíe: 1.05 hectàrees.
Geologia: Llicorella.
Varietats: Garnatxa país,Cabernet Sauvignon i Sirah.
Conducció: Emparrat.
Verema: Manual i tardana en caixes de 20 quilograms després d'haver deixat sobremadurar el raïm.
Criança: En bóta nova de roure francès amb transvasaments manuals a l'espelma.
Maridatge: Formatges, Foie i xocolata negre 75% cacao.