

100% Garnatxa amb sòl de Calissa
La Nit de les Garnatxes Calissa
D.O. Montsant
Varietats:
100% Garnatxa
V
erema:Manual, mitjans de Setembre
750 a 1000gr per cep (25-35 hl/ha)
Vinificació:
Fermentat a temperatura controlada (24-28ºC)
Maceració: 21 dies
Fermentació alcohòlica i malo làctica en bótes de roure
francès
• Filtratge suau
Envelliment:
3 mesos en bótes noves de roure francès (300l). Torrat
lleuger i mitjà
Sòl:
Sòl calissa. Roca fragmentada que crea camins per a que
l’arrel cerqui l’aigua. Si plou l’aigua circula ràpidament però
si no plou, no hi retenció. Per això les arrels són profundes
cercant on el terreny és més compacte.
Producció total:
Aproximadament 4.000 ampolles (75cl)
Anàlisi:
14,5 % vol. Alcohol
5,1 g/l acidesa (tartàrica)
<2 g/l sucre residual
Nota de tast:
Color cirera picota intens. Estem davant un vi
realment complex, d’aromes més subtils, florals. En
boca és molt voluminós, complex i mineral i molt
persistent.
Maridatge:
Accepta tot tipus de maridatges, recomanat per a
plats més fins i suaus com el proposat pel
Restaurant amb estrella Michelin “Can Bosch”:
Crema de pèsols amb botifarra del Perol. Es
recomana servir entre 15 i 17ºC.