

100% Garnatxa amb sòl Argila
La Nit de les Garnatxes Argila
D.O. Montsant
Varietats:
100% Garnatxa
Verema:
Manual, mitjans de Setembre
750 a 1000gr per cep (25-35 hl/ha)
Vinificació:
Fermentat a temperatura controlada (24-28ºC) Maceració: 28 dies
Fermentació alcohòlica i malo làctica en bótes de roure francès
Filtratge suau
Envelliment:
3 mesos en bótes noves de roure francès (300l). Torrat lleuger i mitjà
Sòl:
Sòl d’argila. Terrenys en zona de llacs que han anat sedimentant per la presència d’aigua. El color roig ve donat
per l’oxidació en sòls molt compactes, sense oxigen, on les plantes pateixen i busquen els camins on es filtra l’aigua.
Sòl de mitjana acidesa.
Producció total:
Aproximadament 4.000 ampolles (75cl)
Anàlisi:
14,5 % vol. Alcohol
5,1 g/l acidesa (tartàrica) <2 g/l sucre residual
Nota de tast:
Color cirera picota intens;
realment complex, amb notes més animals, de sotabosc, i amb un taní que “s’enganxa” en boca.
És el vi més salvatge!
Maridatge:
Accepta tot tipus de maridatges, recomanat per a plats més intensos i carns com el proposat pel
Restaurant amb estrella Michelin “Rincón de Diego”: Ànec lacat amb gelatina de taronja sobre
cruixent de festucs. Es recomana servir entre 15 i 17ºC