La nit de les Garnatxes Argila

10,90 €
Impostos inclosos

100% Garnatxa amb sòl Argila

Quantitat

La Nit de les Garnatxes Argila

D.O. Montsant

Varietats:

100% Garnatxa

Verema: 

Manual, mitjans de Setembre

750 a 1000gr per cep (25-35 hl/ha) 

Vinificació: 

Fermentat a temperatura controlada (24-28ºC)  Maceració: 28 dies

Fermentació alcohòlica i malo làctica en bótes de roure francès

 Filtratge suau

Envelliment:

3 mesos en bótes noves de roure francès (300l). Torrat lleuger i mitjà

Sòl:

Sòl d’argila. Terrenys en zona de llacs que han anat sedimentant per la presència d’aigua. El color roig ve donat

per l’oxidació en sòls molt compactes, sense oxigen, on les plantes pateixen i busquen els camins on es filtra l’aigua.

Sòl de mitjana acidesa.

Producció total:

Aproximadament 4.000 ampolles (75cl)

Anàlisi:

14,5 % vol. Alcohol

5,1 g/l acidesa (tartàrica) <2 g/l sucre residual

Nota de tast: 

Color cirera picota intens;

realment complex, amb notes més animals, de sotabosc, i amb un taní que “s’enganxa” en boca.

És el vi més salvatge!

Maridatge: 

Accepta tot tipus de maridatges, recomanat per a plats més intensos i carns com el proposat pel

Restaurant amb estrella Michelin “Rincón de Diego”: Ànec lacat amb gelatina de taronja sobre

cruixent de festucs. Es recomana servir entre 15 i 17ºC

1214

Especificacions

DO
Montsant