

100% Garnatxa amb sòl de pissarra
La Nit de les Garnatxes Llicorella
D.O. Montsant
Varietats:
100% Garnatxa
Verema:
Manual, mitjans de Setembre
750 a 1000gr per cep (25-35 hl/ha)
Vinificació:
Fermentat a temperatura controlada (24-28ºC) Maceració: 28 dies
Fermentació alcohòlica i malo làctica en bótes de roure francès
Filtratge suau
Envelliment:
3 mesos en bótes noves de roure francès (300l). Torrat lleuger i mitjà
Sòl:
Sòl llicorella. Anomenem llicorella al sòl de pissarra. La roca, ben enfonsada, pateix l’escalfor de l’activitat
geològica de la terra i la pressió pel volum de matèria que té al damunt. La pedra s’escalfa i es lamina, estant en
contacte permanent amb les arrels.
• És un sòl de notable acidesa.
Producció total:
Aproximadament 4.000 ampolles (75cl)
Anàlisi:
14,5 % vol. Alcohol
5,1 g/l acidesa (tartàrica) <2 g/l sucre residual
Nota de tast:
Color cirera picota intens. Estem davant un vi realment complex, amb aromes minerals,
balsàmics, més potent i amb més cos i volum. És la nostra garnatxa més mineral!
Maridatge:
Accepta tot tipus de maridatges, recomanat per a plats més potents i minerals com el proposat pel
Restaurant amb estrella Michelin “Can Bosch”: Bacallà a la llauna cuinat a baixa temperatura
amb verduretes. Es recomana servir entre 15 i 17ºC.