Les Comes d’Orto
Les Comes d’Orto
Vi de petites valls i de sòls pobres que transmeten al vi concentració, mineralitat i profunditat
50% Garnatxa, 45% Samsó i 5% Ull de Llebre
Les Comes d’Orto
Vi de petites valls i de sòls pobres que transmeten al vi concentració, mineralitat i profunditat
Vinya
Varietats
50% Garnatxa, 45% Samsó i 5% Ull de Llebre
Vinya
La Coma Nicolau, La Coma del Roquera i la Coma Xiulacs
Sòls
En superfície, calcari amb còdols
Orografia
Petites vallades que desemboquen al riu Siurana
Altitud
De 140 a 300 metres
Any de plantació
Del 1948 al 1989
Densitat de plantació
De 3.500 a 5.500 ceps/ha
Cultiu
Cultiu
Orgànic biodinàmic amb agricultura regenerativa
Poda
En vas
Elaboració
Elaboració
Fermentació amb els llevats propis del raïm en bótes de 500 l, 28 dies de maceració. Posteriorment al premsat, el vi passarà a bótes velles, on farà la malolàctica i la criança
Criança
12 mesos en bótes de 225 i 500 l, d’entre 5 i 12 anys